Шампионът на Италия Милан, който отстрани лидера през този сезон Наполи в четвъртфиналите на Шампионската лига и си осигури полуфинал в най-авторитетната клубна надпревара за първи път от 2007 година, сега се връща отново към борбата в Серия А за местата в "Топ 4".

Футболистите на Стефано Пиоли посрещат Лече в 19:00 часа и се нуждаят от задължителни три точки, за да продължат преследването с Рома. Тимът на Жозе Моуриньо за момента заема четвъртата позиция в класирането.

Въпреки че победи Наполи в първенството с 4:0, Милан след това вкара само един гол в Серия А и той беше за равенството 1:1 срещу Болоня. Срещу Емполи "росонерите" също взеха само точка, след 0:0. Така футболистите на Стефано Пиоли ще трябва да преследват успеха срещу Лече, за да съхранят шанса си за "Топ 4". В противен случай Милан ще се нуждае от триумф в Шампионската лига, за да играе отново в турнира и през следващия сезон. "Росонерите" ще трябва да се справят срещу Лече и без Оливие Жиру, който е с контузия, но на линия продължава да е Рафа Леао.