Неделната програма на 29-ия кръг в Бундеслигата предлага доста интересен двубой, в който РБ Лайпциг ще трябва да продължи да брани мястото си в първата четворка на класирането. Задачата на футболистите на Марко Розе не е лесна, защото те се изправят в 18:30 часа срещу вторият най-добър отбор в Бундеслигата след края на Световното първенство - Байер Леверкузен.

Съставът на Шаби Алонсо е на второ място по спечелени точки в Бундеслигата след Мондиала в Катар, изоставайки единствено от лидера след вчера Борусия Дортмунд и изпреварвайки Байерн Мюнхен.

Байер Леверкузен се класира за полуфинал в европейските клубни турнири през седмица за първи път от 2002 година и въпреки трудното начало на сезона, "аспирините" се намират в близост до местата, гарантиращи европейски футбол през следващата година.

Победа днес би ги намесила сериозно в тази борба и няма да се налага на Алонсо и футболистите му да стискат палци на РБ Лайпциг да спечели Купата на Германия, за да могат да влязат в Европа и от седмото място.

В другите срещи от кръга, които се играят днес:

Фрайбург - Шалке 04 16:30 часа

Борусия Мьонхенгладбах - Унион Берлин 20:30 часа