Брайтън излиза срещу гранда Манчестър Юнайтед във втория полуфинал от турнира ФА Къп в Англия. Мачът на националния стадион "Уембли" започва в 18:30 часа. Главен съдия ще бъде Крейг Поусън.

Брайтън прави един от най-силните си сезони като се намира на 8-о място във Висшата лига, а в турнира за купата на футболната асоциация на Англия стигна "Топ 4" след като елиминира последователно Мидълсбро с 5:1, Ливърпул с 2:1, Стоук Сити с 1:0 и Гримсби с 5:0. 

Юнайтед отпадна от европейските клубни турнири, но все още може да спечели първа купа под ръководството на Ерик Тен Хааг. "Червените дяволи" се класираха за полуфиналите след като отстраниха Евъртън, Рединг, Уест Хем и Фулъм - всичките с по 3:1.

Контузии мъчат и двата отбора. Брайтън ще бъдат без Лалана, Лампти, Флетман, Сармиенто и Фъргюсън, а участието на Джейсън Стийл е все още под въпрос.

Манчестър няма да могат да разчитан на Варан, Гарначо, Гринууд, Джоунс, Мартинес, Хийтън и Ван де Беек. Скот Мактоминей има лични проблеми и не се знае дали ще вземе участие в полуфинала.

Победителят ще спори за трофея с шампиона Манчестър Сити, който снощи елиминира Шефилд Юнайтед.