Манчестър Сити победи втородивизионния Шефилд Юнайтед с 3:0 на стадион "Уембли“ в Лондон в първия полуфинал за ФА Къп и се класира за финала в надпреварата. За "гражданите" това е шести полуфинал в последните 7 сезона, но шампионите не са печелили трофея от 2019 година, когато победиха Уотфорд с 6:0.

В другия полуфинал ще играят Манчестър Юнайтед и Брайтън утре.

Рияд Марез реализира хеттрик с попадения в 43-та от дузпа, в 61-та и в 66-та минута.

Играчите на Шефилд първи стигнаха до добра възможност за гол, след като още във втората минута Илиман Ндиайе отправи опасен удар, но германският вратар на Сити Щефан Ортега реагира навреме.

Нападателят на "гражданите“ Ерлинг Холанд вкара топката в мрежата на съперника в 16-та минута, но попадението не бе зачетено заради нарушение. Рияд Марез даде преднина от 1:0 на Манчестър Сити в 43-та минута след като бе точен от наказателен удар, отсъден за нарушение на Даниел Джебисън.

След почивката алжирецът успя да отбележи още два гола, като първо в 61-та минута той излезе сам срещу стража на "остриетата" и увеличи преднината на Сити на 2:0, а 5 минути по-късно се разписа след подаване от Джак Грийлиш, правейки резултата 3:0.

До края на двубоя Хулиан Алварес пропусна нови две възможности за Манчестър Сити. В 84-та минута той стреля вдясно от вратата на Шефийд, а в 90-та бе намерен от Фил Фоудън, но отново не успя да отправи точен удар.