Левски загуби от Ямбол с 82:89 точки в последния си домакински двубой от редовния сезон в Националната лига.

"Сините" ще чакат до последно за за шестото място в редовния сезон, което може да им се изплъзне в самия край. Ямбол побеждава за втори път Левски този сезон, а преди дни ямболии отказаха и другия столичен състав ЦСКА, въпреки че вече играят само за честта си.

"Сините" реагираха на последните мачове, в които слабото начало им костваше много. Те започнаха със серия от 7:0 и поредица от бързи атаки. Докато в нападение Ямбол започна да намира повече идеи в следващите минути, в защита гостите нямаха отговор за добрите атаки на Левски.

След като домакините спряха да бележат, дойде времето на ямболии и те направиха поредица от 7:0, за да настигнат противника. В осмата минута Ямбол водеше в резултата след няколко скоростни нападения и добри прояви в защита. Гостите водеха и след първата част с точка - 23:22.

Ямбол вкара и първите 5 точки във втория период, за да вземе и по-добра преднина. Левски този път като догонващ повтори Ямбол, за нов обрат, а след това започна постоянна размяна на водачеството и равенства. Ямбол започна и да пази много агресивно, за разлика от домакините, които на няколко пъти бяха оставени в патова ситуация от забивки на Декуан Морис.

Нова серия за гостите от 13:0 направи за първи път двуцифрена разлика с минута и половина до почивката и продължи да расте до края на полувремето до цели 15 точки. Ямбол се оттегли в паузата с вкарани 56 точки, срещу 41 за домакина, който не успя да вкара кош в над 3 минути в края на полувремето.

"Сините" вкараха няколко коша след подновяването на играта, но не успяваха да се доближат на повече от 8-9 точки от противника в зала "Триадица".

С оставащи под две минути до края на третата част Левски свали до 6 изоставането си, за да си остави шансове за финалната десетка.

Разликата стана само 3 в началото на последната четвърт, преди отново нападения на Ямбол да върнат нещата до плюс 10 за тях.

Левски не се отказа и с 3 минути до сирената отново бе само на две точки от съперника. Домакините пропуснаха няколко възможности да изравнят, а Ямбол успяваше да удържи натиска.

Декуан Морис вкара 27 точки за победата, Павел Маринов добави 18, а по 13 и 12 приключиха Георги Герганов и Иван Лилов.

За Левски Николай Михайлов вкара 18, Сергей Павлов добави 17, а Джон Флорвиъс - 15.