Юрген Клоп, треньор на английския гранд Ливърпул, беше много доволен от представянето на своите футболисти при успеха с 6:1 над Лийдс като гост в последна среща от 31-ия кръг на Висшата лига на Англия.

“Не знам откъде да започна. С изключение на отделни епизоди, играхме брилянтно. Контролирахме топката с увереност и спокойствие. Контрапресата ни беше най-добрата от години. Любимият ми момент е този в 92-ата минута, когато четирима наши играчи подгониха горкия футболист на Лийдс с топката. Фантастично", започна германският наставник.

“Мисля, че в много аспекти това беше най-силният ни мач от началото на сезона. Предизвикахме грешките на съперника и вкарахме красиви голове. Това не беше мач, който Лийдс трябваше да спечели. Ние бяхме дошли за победата и видях точно това, което исках", коментира още той. 

“Страхотен мач от страна на Диого Жота. Радвам се, че всички нападатели вече са здрави. Те постоянно се конкурират на тренировките и това ги кара да вървят напред. Топ 4? Зависи и от резултатите на други отбори. Брайтън още е пред нас. Няма от какво да се притесняваме. Трябват ни добри резултати, а след това ще видим класирането в края на сезона", добави Клоп. 

Ливърпул с енамира на осмомясто в Премиърлийг с актив от 47 точки като е на 9 от място в "Топ 4", което дава право на участие в Шампионска лига догодина.