Последният двубой от 26-ия кръг на Първа лига отново противопоставя отборите на Черно море и Локомотив Пловдив. Илиан Илиев няма да може да разчита на наказания Александър Василев и бранителя Росен Стефанов, който е с проблем в бедрото. За двубоя срещу Локомотив на стадион "Тича" се завръщат след травми Ангел Ангелов и Мазир Сула.

За срещата от 20:15 часа във Варна наставникът на гостите Александър Томаш също определи група от 20 футболисти, в която не попадат единствено играчите без картотеки Алфа Конте, Хорхе Сегура и Кристиан Мендоса.

Срещата между Черно море и Локомотив Пловдив е от голямо значение за местата в първата шестица. Към момента футболистите на Илиан Илиев се намират на шестата позиция и са само на точка от днешния съперник. Черно море и Локомотив все още са борбата и за четвъртата позиция, където към момента е Левски.

Гостите от Пловдив са в по-добра моментна форма, защото нямат загуба в първенството в последните си 5 мача, но тимът на Черно море е в серия от три поредни победи, а една от тях дойде в четвъртфинала за Купата на България срещу ЦСКА - София.