Един от акционерите в ПФК Левски - Тръст "Синя България" обяви, че организацията иска да предаде своя дял на вече бившия наставник на отбора Станимир Стоилов. Условието на феновете, които обявиха решението си след допитване до свои членове, е мажоритарният собственик към момента Наско Сираков да предаде своите в клуба.

Ето и какво казват от Тръст "Синя България":

"След допитване, проведено сред членовете на Тръст "Синя България", Управителния съвет на организацията взе решение да предложи прехвърлянето на своя дял от 10% от капитала на ПФК "Левски" АД на Станимир Стоилов, при условие, че мажоритарният акционер Наско Сираков депозира своите 86.6% в клуба.

Предложение за подобен ход бе направено спонтанно от фенове към Мъри на последната тренировка преди мача с Локомотив София.

След като това предложение достигна до нас, решихме, че то е най-мъдрия вариант в настоящата ситуация. Считаме, че Станимир Стоилов е безспорният пазител на левскарството и като фигурата, ползваща се с най-голямо доверие в левскарската общност, е редно да се сдобие с механизъм, който да му позволи да изгради работеща управленска структура в ПФК “Левски" спрямо своята визия за развитието на клуба.

С уважение,

УС на Тръст “Синя България"

Днес футболистите на Левски трябва да проведат първа тренировка с нов наставник преди дербито срещу ЦСКА - София в следващия кръг на Първа лига. Все още от стадион "Георги Аспарухов" няма информация кой ще е новият наставник на тима.