Наставникът на Черно море Илиан Илиев поздрави възпитаниците си за силното представяне при успеха с 2:1 над ЦСКА-София на "Българска армия в 1/4-финалите за Купата на България. Победата класира "моряците" за първи път на полуфинал от 2015 година насам, когато те спечелиха надпреварата.

"Искам да благодаря на футболистите за дисциплинираната игра. ЦСКА е много добър отбор. Но ние изпълнихме плана си и успяхме да ги победим. Не допуснахме грешките от други мачове, които вървяха добре, но заради грешки не успявахме да ги спечелим. Знаехме, че в ЦСКА ще има нервност и това се видя", коментира той.

"Всичко в нашия план бе важно, но бих откроил това централните им защитници да не успяват да изнасят топката спокойно, защото когато тя стигне до фланговете, там вече може да се случи всичко. Исмаил Иса и Атанас Илиев не са работили достатъчно заедно в атака и имат още резерви в играта си, но днес това проработи. Надявам се да спечелим купата. За 5 години, в които съм треньор на Черно море, два пъти сме играли у дома. Сега това ще се случи, тъй като полуфиналите са в два двубоя. Но ако искаш да спечелиш турнира, трябва да бъдеш готов да победиш всеки отбор навсякъде. Всички състави на полуфиналите са достатъчно силни. Днес в края си пролича, че ни липсва малко самочувствие, но се създаде повече адреналин за публиката. В паузата за националните отбори успяхме да поработим във физически аспект и това ни бе много полезно", допълни още специалистът.