Националът ни по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун още се възстановява от контузия на глезена и ще пропусне Европейското първенство за мъже и жени следващата седмица в Анталия, Турция. Хъдълстоун бе в залата и подкрепяше съотборниците си по време на официалното контролно преди континенталния шампионат.

"Направиха ми прегледи. Имам разпукване на капсулата на глезена и леко разкъсана връзка. Не е нужна операция. Не е толкова травматично, колкото си мислехме в началото, тъй като бе много надут. Решението е физиотерапия и много лед и се надявам в скоро време да се върна в процеса, който бях започнал. Много се радвам, че мога да видя съотборниците си в такава топ форма, състезателна форма и много се радвам да видя Кевин и Еди Пенев да се върнат и да играят за България", призна Хъдълстоун.

В края на миналата година той бе за няколко месеца на подготовка в САЩ.

"Преди контузията ми нещата вървяха доста добре. Бях в доста добра форма и дори участвах на едно състезание в САЩ и си изграх доста стабилно халките като за първи старт след Световно. Но нещата се случват с причина и всяко зло за добро са казали хората, и се надявам това зло, което се получи при мен да разцъфне като нещо хубаво", продължи гимнастикът.

Хъдълстоун се надява да участва на Световната купа във Варна, която ще е между 25 и 28 май.

"Целта ми е да се върна за Световната купа във Варна. Тъй като няма да мога да отида на Европейското първенство, се надявам да мога да играя на Световната купа и да покажа това, което съм научил в САЩ, да покажа увереност в себе си и игра", допълни състезателят.