Арсенал постигна седми последователен успех в Премиър лийг. В 29-я кръг на английското първенство възпитаниците на Микел Артета се справиха с Лийдс след 4:1 на "Емиратс Стейдиъм".

Завърналият се след дълготрайна контрузия Габриел Жезус откри от наказателен удар в 35-та минута, който му бе предоставен от капитана Мартин Йодегор. Бразилецът прати кълбото в центъра на вратата, пращайки вратаря Мелие в десния ъгъл. Бен Уайт удвои в 47-та минута, а отново Жезус бе точен за класическото 3:0 в 55-та. Йоркшърци вкараха почетното попадение в 76-та минута. В 84-та минута Гранит Джака оформи крайния резултат след асистенция на Мартин Йодегор.

Арсенал отговори на предизвикателството от Манчестър Сити, който по-рано днес срази Ливърпул. "Артилеристите" вече са със 72 точки, на 8 пред "гражданите", които имат мач по-малко.

По същото време се изиграха още 4 двубоя в най-горния ешелон на английския футбол.

Брайтън и Брентфорд, които са две от големите изненади този сезон, си вкараха общо 6 гола. Понтус Янсон откри за гостите от Брентфорд в 10-та минута, но само 11 по-късно Каору Митома изравни. До почивката отборите си размениха по още едно попадение чрез Айвън Тони и Дани Уелбек. Итън Пинок отново изведе "пчеличките" в 49-та минута, но световният шампион Алексис Макалистър донесе равенството за "чайките" в последната минута.

Двата отбора изпревариха Ливърпул и са с по 43 точки, но Брайтън е с по-добра голова разлика, заради което с шести, а днешният му съперник - седми.

Борнемут осъществи обрат като домакин срещу Фулъм с 2:1. Андреас Перейра откри в 16-та минута, но второто полувреме Маркъс Таверние и Доминик Соланке бяха точни за "черешките".Борнемут излезе от зоната на изпадащите и е 15-и с 27 точки. Лондончани са девети с 39.

Нотингам Форест и Уулвърхемптън поделиха точките за крайното 1:1. "Вълците" са 13-и с 28 точки, а Форест е 14-и с една по-малко.

Лестър допусна обрат от 0:1 до 2:1 като гост на Кристъл Палас. Рикардо Перейра откри в 56-та минута, но автогол на Даниел Иверсен в 59-та и попадение на Жан-Филип Матета в петата минута на добавеното време осигуриха успеха на лондончани.Палас е 12-и с 30 точки, а Лестър е в зоната на изпадащите с 25, заемайки 18-а позиция.