Треньорката на Стилияна Николова Валентина Иванова бе критична към представянето на състезателката в първия ден от турнира за Световната купа по художествена гимнастика в столичната "Арена София“.

След изпълненията на обръч и топка Стилияна Николова е лидер във временното класиране от многобоя.

Николова допусна грешка на топка и игра силно на обръч, като след първия ден от турнира е със сбор от 66.950 точки. Тя получи оценка от 35.150 точки на обръч и 31.800 на топка.

Треньорката Валентина Иванова каза, че има забележки към представянето на Стилияна, като се надява грешките, които е допуснала, да бъдат изчистени.

"Винаги в първото съчетание всички са по-притеснени видимо и някак след първото изиграване влизат в състезанието, успокояват се и второто изпълнение винаги е по-добро – каза Валентина Иванова. - Като цяло базата на обръч и на топка е с по-високи стойности на някои от рисковете, така че на другите два уреда, които предстоят, лента и бухалки може би няма да са толкова високи оценките, тъй като самите стойности са по-ниски в майсторствата. Но да си пожелаем да ги изиграят по-скоро както трябва".