Елена Рибакина от Казахстан е първата финалистка при жените на турнира в Маями, Флорида. Шампионката от Уимбълдън и Индиън Уелс елиминира на полуфиналите третата поставена Джесика Пегула от САЩ със 7:6 (3), 6:4.

Срещата продължи час и 54 минути.

Рускинята реализира 11 аса срещу 1 за своята опонентка, но за сметка на това допусна 6 двойни грешки, срещу 2 за опонентката й.

Мачът предложи множество обрати и пробиви като още на старта Пегула проби подаването на Рибакина, но в четвъртия гейм победителката от Маями върна пробива. До края на сета имаше още 4 пробива, с което се стигна до тайбрек, в който рускинята, представяща Казахстан се оказа по-съобразителна и го спечели на 3 точки.

Във втория сет Пегула отново започна с пробив, но малко по-късно той беше върнат. На свой ред американката спечели второ подаване в частта на Рибакина, за да поведе с 4:2. Това се оказа обаче и последният гейм за нея в срещата, след като представящата Казахстан тенисистка записа серия от 4 поредни гейма.

Това беше първи успех от три срещу за Рибакина срещу Пегула, както и 11-а поредна победа в Тура.

На финала тя ще очаква победителката от срещата между бившата номер 1 и 15-а поставена Петра Квитова от Чехия и румънката Сорана Кръстя.