Изненадващо досегашният селекционер на Саудитска Арабия Ерве Ренар подаде оставка като старши треньор на националния отбор по футбол на арабската република.

Причината е, че французинът има предложение да поеме националния отбор за жени на своята родина преди Световното първенство година, съобщиха от футболната федерация на страната.

54-годишният французин беше назначен за треньор на Саудитска Арабия през юли 2019-а и изведе отбора до впечатляващата победа с 2:1 над бъдещия шампион Аржентина на Световното първенство в Катар през миналата година.

От централата обявиха в Туитър, че се са съгласили да прекратят договора на Ренар по негова молба и му пожелаха "успех в бъдещата кариера".

"Ренар има предложение от френската федерация и изрази желание да се възползва от тази възможност", каза Ясер Ал-Мишехал, президент на футболната централа на Саудитска Арабия.

Френската футболна федерация уволни Корин Диакре по-рано този месец, след като капитанът Уенди Ренар каза, че няма да играе на Световното първенство, ако тя остане начело.