Роналд Куман, който повторно зае поста селеционер на нидерландския национален отбор по футбол, коментира тима преди старта на евроквалификациите в група "B" за шампионата на "Стария континент", който ще се проведе в Германия през следващата година.

Нидерландия започва с тежко гостуване на световния вицешампион Франция. Мачът на "Стад дьо Франс" в Париж започва в 21:45 часа българско време днес.

"Сега е по-лесно, отколкото беше тогава. Има няколко играчи, с които съм работил в клубните отбори, а с 14-15 футболисти вече съм работил, включително Френки де Йонг и Стивън Бергвайн", каза треньорът на пресконференция.

"Но има и нови момчета. Любопитен съм какво мислят те, какво мислим ние за тях, ще има забавни разговори. Имал съм много разговори с капитана Върджил ван Дайк, след като напуснах отбора. Всичко ми е много близко и познато", каза още той. Искаме да направим този отбор успешен, трябва да го сторим заедно. Силни сме, но имаме нужда от много работа, за да се представяме добре. Нивото е високо, хубаво е да се види, че отборът прави много неща заедно. Дори и новите се присъединиха към "старите" на масата. Това е хубав процес", завърши Роналд Куман.