Световният вицешампион Франция приема Нидерландия в стартовия си мач в група "В“ от квалификациите за Евро 2024. Двубоят на "Стад дьо Франс“ в Париж е от 21:45 часа българско време.

Това ще е първи официален мач и за двата отбора след финалите на Световното първенство в Катар. В последните си двубои и двата отбора регистрираха загуби от световния шампион Аржентина след изпълнение на дузпи.

В последните си пет мача селекцията на Дидие Дешан има две загуби и три победи. Нидерландия има три победи, едно равенство и една загуба.

В лагера на Франция основна тема преди двубоя бе решението на Дешан да даде капитанската лента на Килиан Мбапе след отказването на вратаря Юго Лорис. Най-разочарован от ситуацията е Антоан Гризман, въпреки че Мбапе опита да тушира напрежението.

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман трябва да решава сериозни проблеми, след като в последния момент стана ясно, че от групата за двубоя заради вирусни проблеми отпадат Коди Гакпо, Матиас де Лихт, Свен Ботман, Джоу Веерман и Барт Вербруген. На тяхно място Куман привика халфът на Байерн Райън Гравенберх, Кйелн Шерпен от Витес и Стефан де Врай от Интер.

В другия мач от групата Гибралтар приема Гърция.