Килиан Мбапе, който получи капитанската лента от селекционера Дидие Дешан след оттеглянето от националния отбор на вратаря Юго Лорис, коментира решението на наставника на световните вицешампиони.

"Добрият капитан е играч, който е обърнат преди всичко към отбора. Той трябва да бъде обединител и да поведе другите след себе си. Това зависи от характера на всеки. Аз ще съм обърнат към другите. Нямам голям опит като капитан и има важни играчи в тима. Нямам желание да решавам, да се налагам, а да дам възможност на другите да се проявят. Ние сме обединена група и сме го доказвали в големите си мачове", заяви голмайстор номер 1 на Мондиала в Катар на пресконференцията преди първия мач на Франция от евроквалификациите срещу Нидерландия. Срещата е днес на "Стад дьо Франс" в Париж от 21:45 часа българско време. 

"Аз няма да се променям. Думата ми се чува в съблекалнята. Трябва да мислим за колектива, трябва да имаме обща цел", добави още Мбапе.

"Говорих с Антоан Гризман. Той беше разочарован, че не е капитан и това е обяснимо и нормално. Това е очаквана реакция. На негово място щях да реагирам по същия начин. Той е дест години в отбор, може ми е най-важният играч в ерата на Дидие Дешан. Но аз няма да съм над него в йерархията. Той има опит, който аз нямам. Антоан е уважаван и обичан от всички. Ще бъде жалко да не използваме опита му и радостта му от живота. Ще се държим ръка за ръка, за да печели Франция", категоричен беше мегазвездата на френския футбол.

"Аз съм капитан на страната ми, това е сбъдната мечта. Бях много доволен, когато ми съобщи треньорът. Но това е нова отговорност. Няма да си вкарам допълнително напрежение, това няма да промени начина ми на игра.

Всеки може да бъде капитан според личността си. Аз не съм като Юго Лорис и той не е като мен. Всеки е разчине капитан и аз ще бъда различен. Не мисля, че треньорът ме посочи за капитан с надеждата да правя същото като Юго", завърши Мбапе.