Националният отбор по футбол на България започва битките за място на финалите на Евро 2024 в Германия. Избраниците на селекционера Младен Кръстаич приемат в Разград тима на Черна гора в първия си мач от  група "G“ на квалификациите. Двубоят е от 19:00 часа, като очакванията са стадионът да бъде пълен.

В групата са още тимовете на Унгария, Сърбия и Литва.

От първоначално обявената група за мача на Младен Кръстаич заради различни проблеми отпаднаха халфът на Лудогорец Доминик Янков, Димо Кръстев от Фиорентина и Илиян Стефанов от Левски. Първите двама веднага бяха заменени от привиканите по спешност от ЦСКА-София Станислав Шопов и Християн Петров.

Голямата въпросителна около състава е дали ключовата фишгура в отбраната Антон Недялков ще може да играе, тъй като и той е със здравословен проблем. Заради контузията играчът на Лудогорец пропусна последната тренировка на националите ни.

В атака се очаква Кръстаич да заложи на дуото от Лудогорец Кирил Десподов и Спас Делев, и на играча на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов.

Гостите от Черна гора ще бъдат водени в този мач от помощник-треньора Мирко Вучинич. Селекционерът на тима Миодраг Радулович изтърпява наказание и ще изгледа двубоя от трибуните на "Хювефарм Арена“.

Радулович обеща преди мача агресивна игра от тима му и битка до последната секунда на мача.

Националният тим на България по традиция стартира трудно в квалификации за Европейско първенство, като повечето първи мачове на тима завършват с равенства. За последния четвърт век България само две победи на старта на квалификационна кампания за еврофинали - през 2002 и 2016 г.

В последните си пет мача националният тим на България има две равенства и три победи. Черногорците имат само един успех в последните си пет изиграни мача, като в последните четири имат три загуби и едно равенство.