Отборът на Бенфика приема белгийския Брюж в реванш от осминафиналите в Шампионска лига. Двубоят е от 22:00 часа в Лисабон.

Португалците ще опитат да довършат започнатото в Брюж, където победиха с 2:0 в първия двубой.

Лошата новина за тима на Брюж е, че играчите на Бенфика продължават да са в страхотна форма, като са съвсем близо до титлата в Португалия, а не крият сериозни амбиции и в Шампионска лига. Проблемите на клуба са извън терена.

Бенфика преследва достигане до четвъртфинал в най-престижния клубен турнир за втори пореден път, което досега не се е случвало в клубната история.

Тимът на Брюж бе приятната изненада в груповата фаза на турнира, но след това формата на отбора се срина, като в шампионата на Белгия отборът изостава вече с 20 точки от лидера Генк. В последния си мач Брюж загуби тежко от Остенде (0:3).

Домакините са без контузения Юлиан Дракслер. Чикиньо и Гонсало Гедеш преодоляха мускулните си травми и са в групата за двубоя. Десният бек Александер Ба тренира на облекчен режим от началото на седмицата, като очакванията са да е титуляр.

Големият отсъстващ в състава на Брюж ще е Андреас Сков Олсен. Роман Яремчук ще остане на пейката срещу бившия си клуб, а в предни позиции Скот Паркър ще заложи на Феран Жутгла.