Треньорът на женския ни национален отбор по бокс - Борислав Георгиев, коментира представянето на родните боксьорки на провелото се през миналата седмица 73-то издание на най-стария международен боксов турнир в Европа Купа "Странджа".

Дамите спечелиха 3 златни медала в зала "София".

"Доволен съм най-вече от това, че турнирът бе изключително силен и 90 процента от елита дойде в София. Сверихме часовниците и знаем къде се намираме десетина дни преди отпътуването ни за световното първенство в Индия. Винаги съм бил критичен и знам, че може повече. За този период, който ни чака, момичетата ще работят за изчистване на грешките. Оптимист съм преди световното", каза Георгиев. 

"Очаквах повече от състезателките, които не стигнаха финал, защото тренираха наравно с шампионките. Малко не им достигна и затова съм разочарован, но продължаваме да работим. Радвам се, че момичетата прогресират, има атмосфера в отбора, самочувствие, оптимизъм… Видяхме и една по-агресивна Станимира Петрова, по-вярваща в себе си, показа и шоу. Работим в правилна посока и резултатът идва“, добави Георгиев, който изведе Стойка Кръстева до олимпийско злато в Токио.