Продължават валежите от сняг в цялата страна. Близо 780 машини почистват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Жълт код за снеговалежи има в областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София, Велико Търново и Габрово, а за силен северен вятър има в Източна България. Оранжев код за опасно време е в сила за една област утре, става ясно от сайта на НИМХ. 

Зимната обстановка доведе до ограничения по пътищата и множество пътнотранспортни произшествия . Обилен снеговалеж затвори движението през "Троянски“  и "Ришки“ проход. 

Тежка катастрофа блокира пътя за "Дунав мост" 2 в Монтанско и взе жертва.  Инцидентът е станал около 4 ч. тази сутрин между тежкотоварен автомобил и опесъчител.

Бяха затворени пътища и в ПП "Витоша" като снеговалежът беше най-силен в северните райони на столицата.

Тежкотоварни автомобили бяха спрени във Врачанско за почивка през нощта, но навалялият сняг ги блокира, като се наложи тежка техника да ги изтегля един по един.

Имаше и временни ограничения на движението по АМ "Хемус", но движението вече е възстановено.

До момента най-голяма е натрупаната снежна покривка в Лом 29 см и във Враца 17 см, а поривите на вятъра днес на места надхвърляха 90 км/ч.

През следващите дни ни очаква поредица от студени дни, при които температурите ще остават отрицателни. Във вторник и сряда минималните температури ще се понижат още, на места във високите полета до минус 14° - минус 15°, а дневните ще останат почти без промяна, съобщават за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

В четвъртък и в източните райони вятърът ще отслабне. Вероятността за валежи е малка, ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността до слънчево време. Минималните температури ще останат без съществена промяна, дневните ще се повишат с градус-два.