Европейският шампион по вдигане на тежести в категория до 102 от тази година - Дейвид Фишеров, който регистрира само един успешен опит на Световното първенство в Богота, Колумбия, а беше с първа заявка в неговата категория, направи разбор на случилото се на шампионата на планетата.

"Здравейте, приятели. За съжаление... днес се провалих. Контузията в коляното, която имам вече почти 3 месеца, оказа своето сериозно влияние. За тези 3 месеца имам 19 инжекции в коляното. От 2 седмици съм на тежки обезболяващи. Въпреки всичките трудности: исках да участвам. Опитвах се да представя силно и достойно една велика държава, изградила име в годините в този спорт. Този път не успях... Нито едно от тези неща по никакъв начин не е извинение за моето лошо участие. Ще направя всичко възможно да се възстановя и скоро да пея отново химна. Да живее България!", написа 24-годишният Фишеров профила си в социалните мрежи.

България спечели 2 отличия в отделните движения на Световното първенство по вдигане на тежести. Божидар Андреев стана втори в движението "изхвърляне", а Карлос Насар стана първи в "изтласкването" при 89-килограмовите с нов световен рекорд за юноши, младежи и мъже.