Преди 2 дни стана ясно, че полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски е в разширения списък на полския селекционер за Световното в Катар.

Пьотровски се оказа отлично попадение за разградчани. Той стигна до националния отбор след идването си в България, въпреки че преди това играе в Германия.

Якуб пристигна при "орлите“ през юли и след доброто си представяне в евротурнирите получи покана да се присъедини към "Дружина полска" за мача с Уелс на 25 септември. Поляците победиха с 1:0, но Пьотровски не игра.

В настоящия състав на Лудогорец има още двама, които заслужиха повиквателни за националния си отбор след трансфера си в Разград. Единият е украинският централен бранител Игор Пластун и израелският ляв бек Дени Групер.

Първият, който стига до държавния тим след трансфер в Лудогорец, е Любомир Гулдан. Защитникът облича зеления екип през август 2011 година, а на следващата пролет дебютира за Словакия срещу Холандия.

Лудогорец произведе национал и за Колумбия. Това е левият краен защитник Браян Ангуло, който 4 месеца след акостиването на "Хювефарма Арена" бе извикан за двубоя със Словакия.

Роман Безяк стигна до националния на Словения година след трансфера си в Лудогорец. Дебютът му е при загубата с 0:2 от Финландия.

Защитникът Теро Мантула изиграва първата си среща за Финландия при 2:2 с Чехия на 21 май 2014 година.

Абел Анисе е единственият африканец, достигнал националния състав след идването си при "орлите". Той дебютира за Мадагаскар година, след като подписва с разградчани, а първият му мач е срещу Ангола.