16-я Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Звездици за Лора" започва днес в Свищов. Музикалната проява се завръща след двегодишна пауза, причинена от епидемичната обстановка в страната, напомнят за "Фокус" от Общината в крайдунавския град. Състезанието е в памет на Лора Николова, едно от децата загинали в река Лим преди 19 години.

Конкурсът продължава до 9 април /неделя/, като в програмата за включени десетки изпълнения на талантливи деца от цялата страната. Те са разделени в общо пет възрастови групи, като всяка една от тях ще се представи на сцената на Първо българско народно читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови", според предварително изтеглен жребий. Изпълненията започват в 9:30 часа и продължават до късно вечерта. Официалното откриване ще е от 18:30 часа. Входът и през трите дни ще е свободен.

Гала концертът, с който ще бъде поставен финал на състезанието, ще е от 17:00 часа в неделя. Тогава ще се проведе и награждаването. Призове ще има за всички възрастови категории, а статуетката "Звездици за Лора" е само една и ще бъде връчена на най-добрия изпълнител. Ще има и поощрителни награди.

Луиза ТРАНЧЕВА