Комедията "Слуга на двама господари“ репетират актьорите от Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов“ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. От културната институция уточняват, че творческата идея е на известния режисьор Димитър Шарков, с когото великотърновският театър поддържа дългогодишно творческо партньорство. Над сценографията и костюмите ще работи художникът Антоанета Костова.

"Слуга на двама господари“ е една от най-известните пиеси на Карло Голдони - венециански комедиограф и либретист от XVIII век, наричан още "италианския Аристофан“. Въпреки че пиесата е създадена през 1746 година, тя не слиза от световните сцени и до ден днешен. Литературното наследство на Голдони се състои от над 260 произведения от различни жанрове. Той твори в периода, когато Комедия дел арте е в упадък и драмата, каквато я познаваме днес, поема своя път. Интересното е, че драматургът умело продължава традициите на маските като ги обогатява, оживява и очовечава чрез собствените си забавни истории“, обяснява Димитър Шарков.

И допълва, че той няма за цел да прави реставрация на този жанр, а по-скоро иска да вземе най-необходимото от него.

Ролята на слугата Труфалдино е поверена на Милен Иванов. В новото заглавие участват още Стефка Златкова, Лиляна Иванова, Иван Митев, Детелин Кандев, Никол Бойчева, Боян Фърцов, Полина Петкова, Кирил Милушев и Цветелин Илчев.