Сдружение "Приятели на животните – ВТ“ ще е част от Коледния базар във Велико Търново и през тази година. От организацията информираха за "Фокус“, че благодарение на доброволци са събрали сумата от 1000 лева, която е необходимо да платят, за да могат да ползват къщичка в коледното селце в центъра на града. От сдружението уточниха и, че вече са готови с артикулите за продажба, които ще включват както ръчно изработени сувенири, така и календари със снимки на спасени от улицата животни.

"Добре дошли са и хората, които искат да предоставят за продажба свои произведения, като дарение за каузата“, казват още от "Приятели на животните“.

Освен, че ще могат да си купят сувенири и подаръци, жителите и гостите на Велико Търново могат да занесат в къщичката на сдружението, както храна и стоки за кучета и котки, така и жълти стотинки за ежегодната акция на "Приятели на животните – ВТ".

Сега се търсят и доброволци, които да дават смени и да продават в къщичката. За допълнителна информация можете да свържете с тях във фейсбук.

Луиза ТРАНЧЕВА