Международната проява "Празник на музиката“ се провежда на три сцени на 21 юни. Събитието се организира със съдействието на Община Варна от "Алианс франсез Варна“, Френски институт - България и Държавна опера – Варна.

Празникът на музиката се провежда в над 120 страни от цял свят. Събитието е отворено за всички изпълнители, както за професионални, така и за любители.

Гостите и жителите на Варна ще могат да се насладят на разнообразните по жанр музикални изпълнения.

На сцена "Раковина“ в Морската градина, от 18:30 ч. до 22:00 ч., ще звучат музикални изпълнения на млади таланти от ІV ЕГ "Жолио Кюри“, Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“, гимназия "Йоан Екзарх“, както и Националното училище по изкуствата "Добри Христов“. Ще се включат още студенти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров“ и Икономическия университет. Сред участниците е и частното училище "Малкият принц“.

На сцена "Опера“, разположена на площад "Независимост“, от 17:00 ч. до 18:00 ч. арии и песни от известни музикални произведения ще представят солистите Жана Костова, Силвия Ангелова, Пламен Райков, Гео Чобанов и Илина Михайлова.

На сцена "Varna Street Food Park“, на трета буна на Крайбрежната алея, от 15:00 ч. до 22:00 ч. ще прозвучат изпълненията на учениците от Международния френски лицей "Шарл Перо“, децата от детска къща към читалище "Просвета 1927“, музикални групи от Демократично училище, Прогресивно училище и други.