В предаването "Цветовете на Пловдив“ на Радио "Фокус" днес ще говорим за бъдещото на Античния форум на Филипопол, за реставрацията и неговата консервация в южната и източна му част. 

Община Пловдив е одобрена с Концепция за интегрирано териториално развитие "По пътя на Античността“ - Интегриран териториален туристически маршрут, свързващ античното културно наследство на територията на Южен централен регион и Югоизточен регион. Обект на този проект е именно Античният форум.

"По пътя на Античността“ предвижда създаването и популяризирането на общ тематичен маршрут от обекти на античността на територията на три общини. Детайлите ще разберем от Пламен Панов, заместник -кмет по култура, археология и туризъм.

Той ще ни разкаже още за конкурса за идеи, който община Пловдив обяви за бившата сграда на БНБ.

И днес ще се опитаме да разберем докъде стигна работата по проекта "По крепостните стени на Филипопол“. Кога най-сетне ще видим социализирани архитектурни обекти като Небет тепе и Източната порта. Отговорите ще чуем от кмета Костадин Димитров и ръководителя на проекта Таня Петкова.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" на честота 89.9 MHz всеки вторник от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.