"Милиони усмивки“ поставят началото на проявите за 50-годишнината от обявяването на Дебелец за град, предаде кореспондент на "Фокус“. Празникът ще се проведе в навечерието на Деня на детето - на 31 май 2024 година /петък/ от 17:30 часа на Градския площад.

"Освен очакваните от малки и големи игри, забавления и лакомства, сме подготвили материали за изработване на най-дългото позитивно послание. На традиционната лятна украса на парка от цветни флагчета децата ще напишат върху плат с една дума своята мечта или желание... "Дъгата на децата на Дебелец“ ще ни подскаже посоката и примера за пътя на бъдещето им“, разказва кметът Снежана Иванова.

Проявите по повод годишнината продължаватс изложба. За целта са изработени специални пана, които ще бъдат поставени в центъра на града. Всяка обществена институция - училище, детски заведения, читалище, клубове и дружества, ще получи място за своя поглед, който да проследи историята на Дебелец, свързана, разбира се, с 50 –годишнината.

Дебелец е обявен за град с Указ 1942/04.09.1974г., обнародван в Държавен вестник бр.72 от 17.09.1974г.

Във Велико Търново празникът ще е в парк "Дружба" в петък от 15:00 часа.

На 31 май празник ще има и в Балван. Той ще започне в 10:00 часа и ще е на площада пред църквата на великотърновското селото. За децата ще има подаръци и лакомства, а за веселото им настроение, танци и игри със забавления ще се погрижат аниматори.

В Свищов пък на 1 юни ще има Национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави. Дефилето започва в 10:00 часа, а концерта малко преди 11 в Градска градина.