"Маша и Мечока“ е поредното представление с което продължава Международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели“. Постановката на Куклен театър – Русе ще бъде представена на сцена "Арт лято“ до Художествената галерия "Борис Денев“ от 11:00 часа, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Палавата Маша отново е в действие! Любимата внучка ще разбърка ежедневието на своите баба и дядо, преди да се забърка в нови приключения със своя приятел Мечока. Спектакълът пресъздава любими моменти от познатия сюжет с комични премеждия и закачливи ситуации. Представлението е подходящо за цялото семейство – обещава много забавления и усмивки за всеки! Смехът и трогателните моменти са гарантирани“, разкриват русенските кукловоди.

Постановка е на Валентин Владимиров-Валяка, сценографията – на Георги и Таня Пасеви, а музиката – на Станимир Иванов. Участват актьорите от Държавния куклен театър - Русе Светлина Станчева, Димитър Пишев, Гергана Либова / Кремена Станева, Христина Стоянова и Серджио Авакян.

Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели", организиран от куклен театър "Весел“, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.