"Котаракът в чизми“ гостува на търновска сцена. Спектакълът ще бъде представен на сцената на читалище "Искра“ на 4 март /събота/ от 11:00 часа, съобщават за "Фокус“ от куклен театър "Весел“. Представлението е на Държавен куклен театър - Търговище.  Постановката на Валентин Владимиров и изящната работа на сценографа Юлия Лачева са гаранция за добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Деница Славева, Димитър Караиванов, Христо Доков и Микаела Кюркчиева. Оригиналната музика е на Станимир Иванов.

"Котаракът в чизми " e една от любимите приказки за деца и възрастни, една история, в която има не една, не две, а три поуки. Първата: "Внимавай да не изпуснеш шанса си!". Втората: "Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица". И третата: "Хвани кормилото на живота си в свои ръце!".

Спектакълът "Котаракът в чизми" е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката  очарова малкия зрител и го приобщава  активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката.

Заглавието е част от проекта "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“, който се реализира с подкрепата на Община Велико Търново.