Инициативата "Капачки за бъдеще“ отново идва във Велико Търново, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“. Пунктът ще е разположен на паркинга на стадион "Ивайло“, където доброволците ще останат от 9:00 до 12:00 часа в съботния ден.

Организаторите уточняват, че и този път освен пластмасови капачки, ще се приемат и алуминиеви кенчета, които трябва да са изпразнени и смачкани.

Освен в старата столица идния уикенд кампанията ще се проведе и в Горна Оряховица, като пунктът ще е в района на Летния театър от 10:00 до 13:00 часа. Доброволци ще има и в Полски Тръмбеш. Там капачки и кенчета ще се събитат на входа на Автогарата от 10:00 до 12:00 часа. Инициативата ще посети още Севлиево, Трявна и шест български града на 8 октовмри.

През 2022-а "Капчки за бъдеще“ става на 5 години. За това време организаторите и създателите купиха 22 кувьоза за 22 общински болници, подпомогнаха още 14 лечебни заведения с нова медицинска апаратура за родилните им отделения, оборудваха първата офроуд линейка и закупиха първата детска линейка за Пловдив, която обслужва няколко области. В момента тече акция за събиране на средства за трета линейка.

Луиза ТРАНЧЕВА