Кампанията "Капачки за бъдеще" отново идва във Велико Търново. Тя ще гостува в града в Деня на Земята - 22 април, предаде кореспондент на "Фокус". Пунктът,  вече по традиция, ще е разположен на паркинга на голям търговски обект на ул. "Краков" 2 до Нова болница. Доброволците ще събират пласмасови капачки и алуминиеви кенчета във времето от 9:00 до 14:00 часа. Всеки, който подрепи инициативата, ще получи грамота за дарение.

Освен това ня място ще се продават и благотворителни подаръци и сувенири - възглавнички под формата на сърце, чанти с логото на кампания и други. Ще бъде поставена и урна за дарения.

Средствата, събрани по време на акцията, ще бъдат дарени за пета детска неонатална линейка. Първата вноска вече е осигурена, а с пролетната кампания през април в цялата страна се очаква да се допълни цялата сума.

В същия ден "Капачки за бъдеще" ще гостуват и в Горна Оряховица, и в Лясковец. Пунктът в железничарския град ще е на паркинга пред Летния театър от 10:00 до 14:00 часа, а в Лясковец - на площада пред читалището от 9:30 до 12:00 часа.