Не едно, а две театрални събития ще радват децата на Велико Търново днес, предаде кореспондент на "Фокус“. "Игра на приказки“ и "Сцена на кукли“ са част от Международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели“.

Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите от "Игра на приказки“. Представлението е от репертоара на Държавен куклен театър – Видин. Постановката е на Мая и Митко Димитрови, сценографията и куклите – на Борис Георгиев, а музиката – на Петко Т. Манчев. В ролите се превъплащават Христо Иванов и Александър Томов. Началото ще е от 11:00 часа, а мястото е добре познатата сцена на Арт лято край паметника на Асеневци в старата столица.

След спектакъла, от 12:00 часа в камерна зала на Художествената галерия "Борис Денев“, ще бъде открита изложбата "Сцена и кукли“ на сценографа Наталия Гочева. За нея "театърът е живот и животът е театър“, защото те са едно цяло. Наталия Гочева е един от водещите сценографи у нас и в чужбина. Спектакълът "Русалка“ е нейната първа творческа работа с екипа на театър "Весел“ във Велико Търново. При неблагоприятни атмосферни условия откриването на изложбата ще бъде в 12:30 часа.

Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели", организиран от куклен театър "Весел“, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При дъждовно време представлението ще се играе от 11:30 часа на сцена в театралния салон на Народно читалище "Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: тел. 0878/ 790 549.