"Дядовата ръкавичка“ е поредното заглавие, което ще бъде представено на сцената на куклен театър "Весел“ във Велико Търново. Спектакълът е част от инициативата "Съботни спектакли за семейна публика“, съобщават за "Фокус“ от културната институция. Той ще се играе на 11 февруари /събота/ от 11:00 часа. Представлението на Държавен куклен театър – Пловдив е по класическата приказка на Елин Пелин "Дядовата ръкавичка". Постановката и драматизацията са дело на Мариета Ангелова, сценографията – на Гергана Стаматова, а куклите – на  Ангелина Янакиева. Оригиналната музика и звуковата картина са на един от основателите на рок-група "Щурците" – Петър Цанков. Ролите са поверени на актьорите Димитър Николов-Шаблата, Михаела Андонова и Даниела Русева.

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата? Ето това ще му се случи отново, и то в навечерието на Коледа! И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана... В ръкавичката ще се намери място за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи. Но най-щастливи ще бъдат децата, дошли на вълнуващата среща с любиматата приказна история за поколения българи. Бъдете сред тях! "Дядовата ръкавичка" ще разкажат с много любов, фантазия и настроение талантливите пловдивски кукленици.

Проектът за съботни спектакли за семейна публика на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“. Допълнителна информация можете да получите на тел. 0878 790 549.