Мултиинструментален концерт "Черешова флейта“ ще се състои в Кюстендил, съобщи за "Фокус“ Виолета Атанасова, председател на читалище "Асклепион“.

"20 юни е най-дългият ден в годината. Това е денят на лятното слънцестоене. Точно него избраха двамата музиканти, които ще се представят от 18.30 ч. на сцената на открито пред читалище "Братство1869" със своя концерт "Черешова флейта" с любими на няколко поколения популярни песни от различни жанрове“, сподели Виолета Атанасова.

Венелин Лесидренски е електроинженер по образование, бил е конструктор, проектант и представител на големи строителни обекти у нас и в чужбина, използва седем чужди езика - английски, немски, италиански, испански, сръбски, руски, някои арабски,  и до 2007 година е свирел на 7 музикални инструмента, а сега вече владее 20.

С няколко от тях ще се представи и довечера на концерта в Кюстендил, като част от песните, включени в програмата, са негови авторски.

"Поет, фотограф, пътешественик, конструктор, изобретател. Заповядайте тази вечер на среща с него и с неговия колега китарист Стоян Манолов, за да преживеете нещо по-различно. И много романтично“, прикани председателят на читалище "Асклепион“ – Кюстендил.