Театър "ВЕСЕЛ“ във Велико Търново очаква "Бременските музиканти“ на съботната си сцена в читалище "Искра“. От културната институция уточняват за Агенция "Фокус“, че пиесата е част от репертоара на Държавния куклен театър в Търговище. Постановката е дело на Теодора Попова, музиката – на Георги Гарчов. Автор на сценографията и куклите е Диана Узунова-Тодорова. В спектакъла участват Господин Динев-Дидо, Деница Славева, Димитър Караиванов, Микаела Кюркчиева и Христо Доков.

Това е удивителната история на четирима приятели, твърдо решени да променят съдбата си. Един петел, една котка, едно куче и едно магаре пред очите ни ще се превърнат в истински оркестър… Но ще успеят ли те да сбъднат мечтите си, да стигнат до Бремен, където ги чакат славата и богатството?… Това тепърва ще разберем. Спектакълът е вдъхновен от известната в цял свят приказка на Братя Грим. Вълнуваща история, изпълнена с музика, песни и танци, малко страшни и, разбира се, множество комични ситуации.

"Бременските музиканти“ ще зарадва жителите и гостите на Търново от 11:00 часа в събота. Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър "ВЕСЕЛ“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“ в старата столица. Допълнителна информация можете да получите на тел. 0878 790 549.