Звездно семейство преподава графичен дизайн във Варненския свободен университет (ВСУ). Това са Дживан и Звезди Патаре, научи репортер на "Фокус".

Двамата водят курс на второкурсниците от специалност "Графичен дизайн" на ВСУ "Черноризец Храбър". По нестандартен начин представят майсторството и историята на фотографията. Нещо повече – те разкриват пред студентите собствените си знания, опит, философия и мечти за устойчив живот.

В лекциите и упражненията, които водят в университета, талантливите артисти разказват на студентите за Златното сечение във фотографското изкуство, за композицията, светлината и ъгъла на заснемане. Представят съвети за заснемане на портрети и продукти. 

Дживан, индиец по народност, е фотограф с дългогодишен преподавателски опит и от 2009 г. до 2014 г. - треньор на "Canon" в родината си. Заедно с това притежава бакалавърска степен по фармация и магистърска степен по маркетинг. Преподаването му е изпъстрено със страст и колорит, които се допълват от богатия му опит на пътешественик.

Съпругата му Звезди Патаре е сред блестящите алумни възпитаници на ВСУ "Черноризец Храбър". След забележителна юридическа кариера, тя промени изцяло попрището и се отдаде на страстта си към модния дизайн и фотографията, като избра Варненския свободен университет за обучение по моден дизайн и магистърска степен по моден стайлинг. "Комбинирането на знанията и уменията от курсовете по фотография и обучението по моден дизайн и стайлинг ми помогна да открия призванието си като фото-стилист. Като фрийлансър съм работила с едни от най-добрите фотографи в България, за които съм създавала декори, реквизит, дрехи и цялостни концепции. Щастлива съм, че се връщам отново в университета и имам възможност да се срещна с талантливите студенти“, споделя Звезди.