Полицейски служители от РУ- Шумен установиха и задържаха  извършител  на кражба на парична сума само час след като била противозаконно отнета. За кражба на  малко над 1900 лева от жилище в Шумен съобщил 53-годишен мъж от село Изгрев. По думите му това станало в обедните часове вчера. Това съобщиха от полицията за "Фокус". 

На място веднага бил насочен полицейски екип. Изяснено било, че малко преди да бъде извършена кражбата, мъжът ползвал сексуални услуги на 23-годишна жена. Спрял се на нея по обява в сайт. Повикал я в жилище в Шумен. Платил ѝ според предварителната уговорка за извършената услуга. Предложил да повторят. Докато се приготвял, "жрицата на любовта" използвала невниманието му, отнела му сумата от 1904 лева , и напуснала жилището.

След бързи действия 23-годишната жена била установена и задържана. Отнетата парична сума  веднага предала на 40-годишен мъж. Парите са намерени и иззети от него. Жената и мъжът са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен.  За извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Случаят е докладван в компетентната прокуратура, действията по документиране на престъплението продължават под надзора ѝ.