В открит диалог с кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, жителите на село Дунавци споделиха желанията и проблемите си, предаде репортер на "Фокус". Четири са основните приоритета за село Дунавци, заложени в Програмата за управление за мандат 2023/2027 на кмета Галина Стоянова. Това са постигане на съвсем нова визия на парковете от южната и северната страна на центъра; подмяна на цялото улично осветление; ремонт на ритуалната зала и оборудването ѝ с нови и съвременни уреди; изготвяне на проект за реконструкция на детската градина и преобразуването ѝ в сграда нужна на селото, като след дискусия жителите решиха тя да стане Дом за възрастни хора.

В разговора с присъстващите, кметът сподели две важни неща за тях. Разбирайки за проблема със затворената църква обеща да се свърже с Митрополията и да се обмислят варианти да бъде отворена. Второто, изключително важно нещо за всички от Дунавци, е пренасочването на трафика, минаващ през селото. По този казус, Галина Стоянова сподели, че е получила категоричното уверение от АПИ, че проектът за пътя Шипка-Ясеново- Горно Сахране е готов. 

Различни проблеми бяха разисквани, но най-наболелият бе липсата на налягане на водата и качеството ѝ. Тук кметът Стоянова пое ангажимент да организира среща с ВиК Стара Загора и се надява тогава всички да получат отговор.

Дойде една молба, за освежаване и ремонт на пенсионерския клуб и тук жителите получиха подкрепа. 

“Нека спрем да живеем в непрекъснати конфликти и разпри, от това има достатъчно по телевизията. Предлагам ви да сме по-добри и да се разбираме" - по този начин кметът Стоянова призова всички да бъдат единни в избора си за членове на Консултативния съвет. Накрая бяха избрани трима души - Биляна Янкова, Ива Михайлова и Веселин Пчеларов.