Община Казанлък е иноватор в създаването на Консултативен съвет с участието на гражданите в местната власт. Това е изводът от проведената среща - дискусия на гражданския консултативен съвет към Община Казанлък с представители на Парламентарната комисия за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, предаде репортер на "Фокус". На нея присъстваха Валентин Тончев - председател на комисията, народните представители Илиана Жекова и Даниела Божинова, Росица Пандова - членове на Комисията за прякото участие на гражданите, народни представители от Старозагорски регион и почетни граждани на Казанлък. 

Кметът Галина Стоянова подчерта, че членовете на Консултативния съвет имат активна гражданска позиция и ще информират своите съграждани за въпросите, ще търсят обратна връзка и мнението им, и ще защитават мотивирано предложенията им пред администрацията и общинския съвет.

Валентин Тончев, председател на парламентарната Комисия за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, поздрави Казанлък за инициирането на този обществен съвет, който със сигурност ще допринесе за по-качествено развитие на демократичните процеси в общината.