Жителите на село Енина дискутираха с кмета на Община Казанлък Галина Стоянова нейната Програма за управление през следващите 4 години, предаде репортер на "Фокус". Три са големите проекти, които за заложени в Програмата за управление през мандат 2023/2027. Това са подмяна на водопроводната мрежа, като този проект е в крайна фаза- одобрен е, ще бъде изпълнен на етапи; задание за читалищната сграда и конструктивно обследване от специалисти, които да предложат решение за бъдеще; цялостна реконструкция на детската градина- тук проектът също е одобрен и е осигурено финансирането.

В диалога между кмета Стоянова и присъстващите се поставиха множество текущи въпроси и такива от компетенцията на кмета на селото, на които се отговори.

Енинци са силно притеснени за сигурността на пътя Казанлък - Енина поради високите скорости, които се развиват. Галина Стоянова сподели, че в Общински съвет е постъпило предложение да бъде изградена мантинела, която да предпазва велосипедистите и хората. 

Наболелият проблем на всички обаче се оказа големият брой неасфалтирани улици. Кметът Стоянова разясни, че Община Казанлък е в добро финансово състояние и има право да изтегли целеви капиталов заем и средствата да бъдат насочен изцяло за асфалтиране на населените места. Това решение се взема от Общински съвет и е редно да бъде сега, в началото на мандата. В Консултативния съвет влизат Динко Мончев, Диляна Балканска и Сминка Глутникова.