Жителите на Бузовград организират втори протест срещу беззаконието и войната по пътищата, предаде репортер на Агенция "Фокус". Той ще се състои утре в 7.00 часа в центъра на селото.

Първият протест беше тази сутрин в 7.30 часа. Хората от селото искат спешни мерки, за да се обезопасят пътищата в региона. Според тях са необходими легнали полицаи, пешеходни пътеки, допълнителни знаци и допълнително осветление. Те призовават за повече внимание и искат помощ и от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. Според някои от тях е необходимо да се изгради и кръгово движение. 

Пострадалото дете все още е с опасност за живота и е в много тежко състояние. По-време на инцидента то е било с двама свои приятели, които са станали свидетели на случилото се. Шофьорът на автомобила е избягал към съседното село, където живеел. Малко след това той е бил задържан с наличие на алкохол и наркотици в кръвта. В селото се говори, че той е бивш полицай и редовно е шофирал в нетрезво състояние, но тази информация не е официално потвърдена от ОДМВР-Стара Загора

"Фокус" припомня, че това не е пърият случай на пострадало дете в Бузовград. През 2003 година по същия начин, на същия път бяха убити други три деца.

Рени АТАНАСОВА