Окръжна прокуратура-Стара Загора ще изготви протест срещу определение на Окръжен съд-Стара Загора от днес, постановено на разпоредително заседание, за прекратяване на съдебното производство по внесен обвинителен акт срещу Д.К., на 59 г. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Мъжът е предаден на съд за това, че на 11.11.2022 г. в с. Бузовград, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, при управление на лек автомобил, марка "Опел Астра", е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата, а именно: "водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват", и по непредпазливост е причинил смъртта на И.С., на 14 г.

Деянието е извършено в пияно състояние - с концентрация на алкохол в кръвта 1,6 промила, установено по надлежния ред и Д.К. е избягал от местопроизшествието. Причината съдът да прекрати съдебното производство е във връзка с приетата концентрация на алкохол в кръвта.

Протестът ще бъде внесен за разглеждане в Апелативен съд-Пловдив в срок, след получаване в Окръжна прокуратура-Стара Загора на изисканото определение.