Ще оптимизираме някои звена, ще искам пълна прозрачност за стадионите, ако има нарушения всеки да си понесе отговорността. Възможно е да има структурни промени в Община Пловдив. Това заяви кметът Здравко Димитров по време на днешната пресконференция, предаде репортер на "Фокус". 

На въпрос дали Пламен Райчев ще напусне и дали промяната на структурата на община Пловдив е свързана с уволнение на заместник-кмет Пламен Панов, Здравко Димитров отговори уклончиво "Ще видим".

Все още не е разговарял с представители на общинския съвет. Ще има срещи с феновете на двата отбора, за да се завършат двата стадиона. Димитров посочи, че няма пари за тяхното пълно завършване и община Пловдив няма да може да издържи финансово в противен случай ще се блокира работата на града.

Той няколко пъти по време на пресконференцията Здравко Димитров посочи името на Иван Тотев, като основен виновник на случващото се в момента. "Той е този, който е заблудил Бойко Борисов и вдига феновете. Тотев е правил регулярни среши с тях да ги настройва". Димитров сподели, че искането на Борисов за оставка е било като гръм от ясно небе, но все още не е разговарял директно с него.

Кметът заяви, че не се чувства виновен и че според него той не е в грешка, а е прав.