Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети изненадващо Пловдив, за да се срещне с ръководството и симпатизанти на партията, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Борисов обяви, че не е доволен от работата на пловдивския кмет и че той пречи на рейтинга на ГЕРБ. Затова снема доверието си от тях.

Решението на ИК и лично неговото решение е да се поиска оставката на кмета Здравко Димитров и на заместника му Пламен Райчев. Той обясни това свое решение с недоволството, свързано със строителството на стадионите.

"Средствата, отпуснати от нашето правителство за нещо, на което да се радва Пловдив, като по-голям град, за двата стадиона, предизвикат само протести. Отпуснати са средства в пъти повече, отколкото всички други и поради немарливо, некачествено и безконтролно разходване, фактите са са такива, партията ни търпи негативи", каза Борисов.

"С болка го казвам, Зико ми е приятел от много години, но начинът, по който ми го каза ме принуди да взема това решение", добави Бойко Борисов. Той поясни, че очаква кметът сам да си подаде оставката като морален акт. След това изтъкна, че кметът Димитров е направил и много добри неща, но сега го моли да се оттегли. Реакцията му сега и причината за исканата оставка е в неговата неангажираност да реши с месеци наред проблемите, за които са му предоставени средства за стадионите.

Гледайте подробностите във видеото!