Завършила е извънредната проверка на ИА “Медицински надзор“ във видинската болница по случая със 104-годишната баба, предаде репортер на "Фокус“. Здравното заведение и персоналът бяха обвинени, в социалните мрежи и медиите, от близки на жената, че по време на тридневния й престой и лечение в болницата, върху нея е упражнено насилие.

Проверката започна на 23 април и е приключила вчера, каза за "Фокус“ директорът на Многопрофилната болница за активно лечение ( МБАЛ)"Св. Петка“ д-р Ивета Найденова.

Ръководството на болницата, лекуващият екип и екипът на отделението са дали писмени обяснения по начина на лечение, отношението към пациента по хронологичен ред, каза още д-р Найденова. Проверяващият екип от Изпълнителната агенция е разговарял на място с лекари, медицински сестри, санитари и пациенти, проверил е и документацията.

Д-р Найденова допълни, че ръководството на здравното заведения твърди, че са спазени всички необходими норми за лечение на пациентката и срещу  104 -годишната Севда от с.Въртоп по време на престоя и лечението й "не е проявено насилие“.

Ръководството на болницата очаква в близките дни да получи официалното становище на проверяващия екип от  ИА "Медицински надзор“ и резултатите от проверката по случая.

Ирена Данаилова