Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Св. Петка“ д-р Ивета Найденова каза за "Фокус“, че по отношение на 104 -годишната баба Севда от с.Въртоп "не е проявено насилие“ по време на лечението и престоя и  от 17 до 20 април в болницата.  Д-р Найденова допълни, че жената  е приета в здравното заведение със съмнение за бъбречна инфекция, направени са и изследвания, и са били включвани системи. Настанена е била с в стая с още една пациентка на 73-години. От ръководството на болницата са катеторични, " че с оглед на възрастта на жената, кожата е по-чувствителна, кръвоносните съдове са по-крехки и при поставянето на абокати се наблюдават тези сини петна. Д-р Ивета Найденова каза още, че едната ѝ ръка е била фиксирана заради системите, пациентката е хранена, както и ѝ е давано вода

Д-р Найденова уточни още, че възрастната жена е приета по планов прием, като първият ден наистина не е имало места в отделението. На следващия ден, пациентката е била приета в отделение, като е било предложено на близките й с нея да остане и придружител.

По рано днес стана ясно, от съобщение до медиите, че Изпълнителна агенция "Медицински надзор“ е назначила по случая извънредна проверка във видинската болница. Тя започва от днес – 23 април, като министърът на здравеопазването и обществеността ще бъдат запознати с резултатите от проверката, след нейното приключване, посочват от агенцията.

Ирена Данаилова