Десетки малки и големи зрители аплодираха талантите на пловдивската музикална школа "Арт Войс Център“ в парк "Райчо Кирков“ в район "Южен“ вчера вечерта. С двучасовия концерт на малките звезди започна дългоочакваният фестивал "Пловдив – СтоЛица на песента“, който събира някои от най-даровитите деца в страната. Фестивалът е финансиран от Община Пловдив вече за пета поредна година и е част от Културния Календар на Града.

На сцената се качиха тридесетина възпитаници на школата, които покориха публиката с майсторски изпълнения на популярни поп, рок и народни песни.

Тази вечер солистите на "Арт Войс Център“ ще изнесат концерт от 19.00 часа в парк "2019“ в район "Тракия“.

Фестивалът "Пловдив - СтоЛица на песента“ за пета поредна година ще даде възможност на децата от най-успешните музикални школи у нас да покорят сцените в града на тепетата заедно с фестивалния оркестър Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев от 20 до 24 юни 2023 г.

И тази година гостуващите състави са сред най-атрактивните, най-успешните и най-изявените у нас. Гости са: Арт център "Стриндженто“ от София с ръководители Светлана и Емил Струнджеви; Студио " Септима“ град Балчик с ръководител. Марина Морозова; Детска Вокална Студия "До- Ре- Ми“ град Силистра с ръководител Бонка Скорчелиева; Максим Ялнъзов от град Варна с ръководител Мила Маврова; Виктория Асенова град София с ръководител Снежана Полихронова-Кърнолска.

Певците от Арт Войс Център заедно с Бенда са домакини на фестивала, който се провежда с подкрепата на Община Пловдив, и ще участват във всичките пет концерта.

Идеята на "Пловдив СтоЛица на песента“ е в града да пеят талантите на най-изявените вокални школи в България, да им бъде предоставена професионална сцена, на която да представят своя музикално-сценична програма заедно с фестивалния оркестър. Спомоществователи на музикалния форум са "Coolsped“, "Philicon 97“, "Аптеки 36,6“, "Радиком“ ЕООД, "Технополис Пловдив“ и "Зелени Балкани“.

По време на фестивала Пловдив се превръща в столица на детската песен и приятелство, което е и главната му цел. Замисълът е всяка година на сцената да излизат деца от различни градове и школи. Проектът е добре познат в цяла България и всяка година все повече вокални школи искат да бъдат поканени да участват.