Двадесетото юбилейно издание на Празника на розата и минералната вода в Павел баня започва тази вечер с избора и кулминацията на Царица Роза и Цар на минералната вода, предаде репортер на "Фокус". Началото е от 20:00 часа на пл. "Освобождение" в града и в него ще вземат участие 10 момичета и 7 момчета – претенденти за короните. Водещ ще бъде Орлин Горанов.

Утре, на 14 юни от 20:00 часа на Лятната сцена в центъра на града, е празничният юбилеен концерт на павелбанския фолклорен ансамбъл "Детелини".

На 15 юни от 11:00 часа в градския парк децата от ДГ "Синчец" ще представят тяхното "Шоу с аромат на рози". Традиционно, в 18:00 часа в парка ще бъде откриването на кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти, обичаи и др. – "Селски дворове". Там ще се представят всички населени места от общината. В 20:00 часа ще започне карнавалното шествие. Кулминацията на Празника ще бъде концертът на Невена Цонева, Лилия Стефанова и Борис Солтарийски, който ще започне в 21.00 часа на пл. "Освобождение".